شیمی یعنی زندگی

دانستنیهای علم شیمی

شیمی یعنی زندگی

دانستنیهای علم شیمی

گلوکز


گلوکز ، یکی از قندهای مونوساکارید (تک قندی) است که به نامهای D- گلوکز ، D- گلوکوپیرانوز ، قند انگور ( grape Suger )، قند ذرت ( Corn Suger )، دکستروز و سرلوز (Cerelose) نیز نامیده می‌شود. دارای فرمول عمومی C۶H۱۲O۶ است و با داشتن عاملOH بخوبی در آب محلول است. واکنش اکسیداسیون آن در سیستم حیاتی جانوران اتفاق می‌افتد و به همراه تولید آب و CO۲ مقدار زیادی انرژی پدید می‌آورد.

 
ادامه مطلب ...

تبدیل اورانیوم به انرژی

در تأسیسات تولید سوخت توجه زیادی به شکل و اندازه مخزن های عملیاتی می شود تا از اتفاقات خطرناک جلوگیری شود. (یک زنجیر محدود واکنش پرتو آزاد می کند). با سوخت غنی شده ضعیف امکان اتفاق افتادن این حوادث بعید به نظر می رسد. اما در تأسیسات هسته ای بررسی سوخت های مخصوص برای تحقیقات راکتورها عملی حیاتی است.


  ادامه مطلب ...

انگور و کاهش سطح قند خون

پژوهشگران آمریکایی دریافتند: مصرف مقادیر کمی انگور به میزان ۳ بار در بین وعده‌های غذایی – به جای سایر مواد غذایی- سطح قند خون را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.این تحقیقات از 46 مرد و زن انجام شد که به دیابت مبتلا نبودند اما از افزایش اندک سطح قند خون رنج می‌بردند.پژوهشگران به برخی از داوطلبان مقادیری انگور و به برخی دیگر مقادیری آجیل دادند و وضعیت آنها به مدت 12 هفته زیر نظر قرار گرفت.
نتایج نشان داد: افرادی که به طور منظم مقادیری انگور مصرف کردند موفق شدند که ثبات سطح قند خون خود را در مقایسه با افرادی که آجیل مصرف کردند، حفظ کنند.انگور خاصیت گرم دارد، چاق کننده، صاف کننده خون و مولد آن، پوست انگور دیر هضم و دانه آن سرد و خشک است.
انگور برای درمان بیماری فشار خون، روماتیسم، نقرس، مسمومیت داخلی مفید است و از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند.انگور همچنین مقوی قلب و معالج بیماری های جلدی، خونی و عصبی است.در بیماری های زیادی که بر اثر مسمومیت بدن تولید شده است معالجه و رژیم با انگور را توصیه کرده‌اند، مخصوصاً در بیماری های یبوست، عوارض روماتیسم، چاقی، سوء هاضمه، بواسیر، کم خونی، عصبانیت، انسداد مجرای طحال و کبد، باید رژیم انگور گرفته شود.
انگور دارای ویتامین های "آ" ، "ب" و "ث" است و مواد ازت و مواد قندی و نشاسته ای بوده و خاصیت ضدعفونی کننده دارد.انگور دارای قند، چربی، آلبومین، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ارسنیک، منگنز و ید است و پتاسیم آن برای بچه های دارای بینیه ضعیف و کم خون بسیار مفید است.انگور به علت مدر(ادرار آور) بودن بهترین دافع سموم بدن است و به جزء مبتلایان به بیماری قند و بیماریهای جهاز هاضمه برای سایر بیماران مفید است.انگور برای سلامت قلب، ریه و کلیه مفید است و به علت داشتن املاح پتاسیم و مواد سلولزی ملین و مدر برای مبتلایان به اوره خون مناسب و سازگار است.
به نقل از فارس
   smaler text size

سولفوروفان (Sulforaphane) و خاصیت ضد سرطانی آن


سولفوروفان (Sulforaphane):

مولکولی ست ضد سرطان همراه با گروههای ایزوتیوسانات از ترکیبات ارگانو سولفور. این ماده در آزمایشگاهها از خود خواص ضد سرطانی و ضد میکروبی نشان می دهد. و از سبزیجات چلیپایی مثل جوانه های بروسل، بروکلی یا کلم ها به دست می آید. وقتی که آنزیم میروسیناز (enzyme myrosinase)، گلوکورافانین  ( یک گلوکزینولات ) را به سولفورافان تبدیل می کند ضمن صدمه زدن گیاه (مثلا از طریق جویدن)، اجازه می دهد دو ترکیب با همدیگر مخلوط بشوند و واکنش بدهند. جوانه های جوان بروکلی و گل کلم به ویژه غنی از گلوکورافانین هستند.

ساختار سولفورافان


 Glucoraphanin.png

ترکیب گلوکورافانین، پیش ماده ی گلوکزینولات به سولفورافان


ساختار گلوکزینولات


فنول های موجود در کشمش و خاصیت ضد سرطانی آن

  smaler text size normall text size bigger font size print page send to friend bookmark this page ماده موجود در کشمش از تخریب سلول ها جلوگیری می کند

ماده موجود در کشمش از تخریب سلول ها جلوگیری می کند

 

 میوه خشک شده ی انگور یا کشمش حاوی ماده موثره ای به نام فنول است. فنولهایی که در میوه ها یافت می شوند، فعالیت های آنتی اکسیدانی دارند و از تخریب های سلولی، که در بدن رخ می دهند و پایه اکسیژنی دارند، جلوگیری می کنند.

 کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی گلستان در خصوص استفاده از کشمش گفت: مطالعات نشان داده که کشمش، بین 50 میوه ای است که حاوی بروم نیز می باشد، باید بدانیم که بروم ماده معدنی است که رابطه مستقیم با سلامت دارد و در سلامت استخوان زنان نقش عمده ای را ایفا می کند و برای تبدیل استروژن و ویتامین دی به شکل های فعال آنها مورد نیاز است.

رزا بابایی افزود: بعد از یائسگی در زنان میزان استروژن کاهش می یابد و باعث حساس شدن استخوان ها می شود تا آن جا که هورمون پاراتیروئید دستور به برداشت کلسیم از استخوان ها را می دهد.

وی افزود: مطالعات نشان داده که بروم از آرتوروز و پوکی استخوان جلوگیری می کند و تاثیرات مفید استروژن درمانی در زنانی که به سن یائسگی رسیده اند را افزایش می دهد. این میوه همچنین منبع خوبی از فیبر،آنتی اکسیدان و آهن و انرژی است. 600 گرم کشمش،90درصد آهن مورد نیاز بدن را تامین می کند.آنتی اکسیدان موجود در کشمش از پیری زودرس و بیماری های حاصله از آن می کاهد.

 

به نقل از وبدا